Vår hjälte

Vi älskar människor som gör skillnad. Som cykelentusiasten Lars Persson. Den 25 augusti med start kl. 12 kommer han att cykla hela vägen från torget i Älmhult till Milano för att samla in pengar till Världens Barn – 170 mil och över 200 000 kr till välgörenhet. Självklart vill vi vara med på resan och hjälper därför till som sponsorer. Vi önskar Lars varmt lycka till på det som blir hans femte cykeltur till förmån för välgörenhet.

Riksinsamlingen Världens Barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer. Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj. Sedan starten 1997 har vi samlat in över 1,4 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. Alla svenska organisationer som har ett godkänt sk 90-konto och uppfyller Radiohjälpens krav på kompetens, professionalitet och finansiell kontroll kan ansöka om medel till enskilda projekt. Varje öre går in i en verksamhet som godkänts av Radiohjälpens styrelse efter en detaljerad projektbeskrivning och måste redovisas på samma sätt.

Källor: https://start.varldensbarn.se/om-varldens-barn/