57 års historia i komprimerad form

Historien om din-X började 1958 då våra danska ägare startade uno-X och började sälja billig bensin på den danska marknaden. Konceptet blev en succé och tre år senare, 1961, startade man upp motsvarande verksamhet i Sverige. Problemet var bara att någon hade ”lånat” namnet uno-X, det var nämligen inte varumärkesskyddat utanför Danmark. Så istället fick det svenska bolaget heta din-X. Nåväl, bolaget startades och precis som på hemmamarknaden gick det mycket bra.

På ganska kort tid växte din-X till en kedja med över 100 stationer i syd- och mellansverige. Redan från början gjorde vi saker och ting på vårt eget sätt. Till exempel slog vi oss framför allt ner på lite mindre orter. Vi såg också till att importera vår egen bensin, för att inte hamna i händerna på någon annan.

Under vår drygt 50-åriga närvaro på den svenska marknaden har vi upplevt både oljekriser i världen och bensinransonering i Sverige i början av 70-talet. Vi har också varit med om två mycket omfattande marknadskrig som ordentligt skakat om både bolag och varumärken i Sverige. Idag är din-X det enda varumärket med samma ägare sedan vi startade 1961.

Mycket har förändrats på senare tid. Medan de stora bolagen fortsätter att lämna de mindre orterna, så ger det oss möjligheten att etablera oss här. Den s.k. ”mackdöden” har gett oss ett 20–tal nya stationer på senare tid och vi har plats för fler.

Idag erbjuder vi förutom bensin också diesel på våra flesta stationer och alla kunder kan känna stor trygghet vid betalning i vår kortautomater. Förra året blev vi först i Sverige med att uppgradera alla våra automater med högsta kortsäkerhet och chipkortsteknik.

din-X är en modern bensinkedja med 140 stationer på orter där vi aktivt är med och bidrar till att hålla hjulen rullande. Vi märker ett ökat intresse för vår kedja och framtiden ser riktigt ljus ut.

När vi börjar närma oss nutid så förändras drivmedelbilden. Tidigare har bensin varit den överlägset mest efterfrågade produkten. En bit in på 2000-talet vinner dieseln mark och så även E85 (även om etanolen senare visar sig vara en dagslända). För att hänga med i utvecklingen investerar vi på din-X stora pengar i uppdaterade pumpanläggningar.

I dag är din-X en modern bensinkedja med 150 stationer på orter där vi aktivt är med och bidrar till att hålla hjulen rullande. Vi märker ett ökat intresse för vår kedja och framtiden ser riktigt ljus ut.